Βιογραφικό Σημείωμα

Δείτε λεπτομέρειες από την πορεία του γιατρού από την αρχή των σπουδών του μέχρι και σήμερα. 

Δείτε τις σπουδές και την πορεία ζωής μου

Ο Δρ Πέτρος Σαραφίδης γεννήθηκε το 1957 στην Κοζάνη.

Αποφοίτησε το 1982 από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Ειδικεύθηκε στην Ουρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Χόμπουργκ Γερμανίας από το 1983 εως το 1989 σε όλο το φάσμα των ουρολογικών παθήσεων με ιδιαίτερη έμφαση στις ενδοσκοπικές επεμβάσεις και τη λιθίαση του ουροποιητικού. Απέκτησε τον τίτλο του Ειδικού Ουρολόγου με άριστα μετά από εξετάσεις. Το 1987 απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Σάαρ Γερμανίας με το ερευνητικό πόνημα «Διαδερμική Νεφροτομία».

Έχει πλούσιο ακαδημαϊκό και διδακτικό έργο, με παραδόσεις σε φοιτητές από αμφιθεάτρου και στην κλινική πράξη, ενώ συμμετείχε σε συνέδρια Πανελλήνια και Διεθνή με πλέον των 100 ανακοινώσεις και δημοσίευσε σημαντικές ερευνητικές και θεραπευτικές μελέτες σε διεθνή περιοδικά. Είναι μέλος της Ελληνικής, της Ευρωπαϊκής και της Γερμανικής Ουρολογικής εταιρίας.

Είναι παντρεμένος από το 1983 με την Δρ Βασιλική Βόντσα , φιλόλογο Διευθύντρια Εκπαίδευσης και έχει αποκτήσει τρία παιδιά, την Κάτια, Διδάκτορα Πανεπιστημιακής Οδοντιατρικής Κλινικής του Ανόβερου, την Αναστασία, ειδικευόμενη ΩΡΛ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και την Γεωργία, μαθήτρια Λυκείου.

Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης από το 1992.